Ugn: 225°C
Tid i ugn: ca 30 min
Antal: 4 personer
Ingredienser:
1 paket bacon (à 150 g)
1 gul lök
200 g skinka i strimlor
3 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 krm svartpeppar
smör
Arbetsbeskrivning:
1. Smörj en ugnsfast form. Strimla baconet och fräs det i en stekpanna med lite smör under
några minuter, skall få lätt färg men inte bli knaperstekt. Lägg det sedan i den
smorda formen och fördela jämt.
2. Skala och finhacka den gula löken och fräs sedan
tillsammans med skinkstrimlorna i stekpannan, går utmärkt att använda sig utav
det resterande fettet som blivit ifrån baconet.
Fördela det sedan jämt i formen ovan på baconet.
3. Vispa ihop ägg, mjölk, svartpeppar, salt och mjöl i en
skål intill det inte längre finns några klumpar och häll sedan i formen.
4. Grädda i mitten av ugnen i 225 graders värme ca 30
minuter.
Låt stå och svalna av något ca 10 min, innan du serverar ugnspannkakan tillsammans
med lingonsylt eller hallonsylt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar