tirsdag den 18. februar 2014

Farinkakor med kanel och nejlika



Ugn: 175°C
Tid i ugn: 12 minuter
Antal: ca 29-30 st

Ingredienser:

100 g smör, rumstempererat
1 dl farinsocker
2 msk ljus sirap
1 krm salt
2 tsk kanel
1 tsk mald nejlika
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl

Arbetsbeskrivning:

1. Rör ihop smör, farinsocker, sirap, kanel, nejlikan och vaniljsockret till en smidig smet. Blanda sedan ned mjöl, salt och bakpulver och knåda ihop för hand till en smidig deg. 

2. Väg upp smeten till små bollar ca 12 gram per st. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 12 min. Låt kallna på ett galler eller flytta över kakorna i en form klädd med bakplåtspapper. 

Förvara i plåtburk.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar