fredag den 11. april 2014
Hummus med cashew & pistachenötter
Antal: 4 personer
Ingredienser:
2 bukar med kikärter (410 g/240 g ärter) - låt rinna av och använd 1½ burk
2 st vitlöksklyftor, skalade och pressade
3-4 msk citronsaft
1 dl olivolja
1 ½ dl vatten
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 ½ mask tahin (sesamsmör)
30 g cashewnötter, (saltade) - grovhackas
20 g pistachenötter - grovhackas
½ tsk mald kummin
Arbetsbeskrivning:
1. Låt kikärterna rinna av ordentligt i ett durkslag eller sil.
Mät sedan upp alla övriga ingredienser och placera i en bunke tillsammans med kikärtorna och mixa ihop. Ta enbart i hälften av cashew och pistachenötterna när du mixar, resterande blandar du bara i efter, väldigt gott med små bitar i.
Antalet gram ärter du skall använda dig utav är ca 360 g från burkarna.
Häll upp på ett serveringsfat och nu redo att avnjutas till ostar och kex.
Etiketter:
cashewnötter,
cayennepeppar,
edwardsrecipepage,
hittarecept,
hummus,
kex,
kikärter,
matklubben,
mums,
olivolja,
ost,
pistachenötter,
sesamsmör,
tahin,
tillbehör
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar