fredag den 11. april 2014

Hummus med cashew & pistachenötter


Antal: 4 personer

Ingredienser:

2 bukar med kikärter (410 g/240 g ärter) - låt rinna av och använd 1½ burk
2 st vitlöksklyftor, skalade och pressade
3-4 msk citronsaft
1 dl olivolja
1 ½ dl vatten
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 ½ mask tahin (sesamsmör)
30 g cashewnötter, (saltade) - grovhackas
20 g pistachenötter - grovhackas
½ tsk mald kummin

Arbetsbeskrivning:

1. Låt kikärterna rinna av ordentligt i ett durkslag eller sil.
Mät sedan upp alla övriga ingredienser och placera i en bunke tillsammans med kikärtorna och mixa ihop. Ta enbart i hälften av cashew och pistachenötterna när du mixar, resterande blandar du bara i efter, väldigt gott med små bitar i.
Antalet gram ärter du skall använda dig utav är ca 360 g från burkarna.

Häll upp på ett serveringsfat och nu redo att avnjutas till ostar och kex.

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar