Ingredienser:
1 vaniljstång
2 dl grädde
2 dl mjölk (3%)
½ tsk vaniljsocker
1 dl socker
4 äggulor
Arbetsbeskrivning:
1. Häll mjölken och grädden i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken . Lägg även i vaniljstången samt vaniljsockret. Blanda om. Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången, sila av en gång, häll upp i en skål och låt svalna.
2. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Stå vid spisen och rör hela tiden. Den får inte koka, då skär den sig. Häll över i en skål och kyl såsen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar