Ugnstemperatur: 250 °C, varmluft 200 °C
Ingredienser:
3 ägg
1½ dl socker
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Arbetsbeskrivning:
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver.
3. Vänd ned blandningen i smeten.
4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
5. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
6. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
7. Rör matfett och florsocker poröst till fyllningen.
8. Tillsätt vaniljsocker.
9. Rör ner äggulan
10. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den skall skäras.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar