lørdag den 11. august 2012

Jordgubbsgrottor



Ugn: 175C.

Tid: 25-30 min.

Ingredienser:

200 g smör, mjukt

1 dl socker

1 ½ msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

4 ½ dl vetemjöl

1 dl jordgubbssylt

20 st pappersformar, veckade


Arbetsbeskrivning:

1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och vaniljsocker

smidigt. Blanda bakpulver med mjölet och arbeta in det i smörblandningen.

2. Forma degen till en rulle. Låt den vila 20 min i kylskåp. Väg upp rullen i 25-26 grams bitar och rulla var och en till runda kulor som läggs i formarna.

3. Gör en fördjupning i varje kula med mjölad tumme och fyll hålet med ca 1 tsk jordgubbssylt.

Grädda kakorna i mitten av ugnen 25-30 min. Jordgubbsgrottorna går utmärkt att frysa.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar