Ugn: 175⁰C.
Tid: 25-30 min.
Ingredienser:
200 g smör, mjukt
1 dl socker
1 ½ msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
1 dl jordgubbssylt
20 st pappersformar, veckade
Arbetsbeskrivning:
1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och vaniljsocker
smidigt. Blanda bakpulver med mjölet och arbeta in det i
smörblandningen.
2. Forma degen till en rulle. Låt den vila 20 min i kylskåp. Väg upp
rullen i 25-26 grams bitar och rulla var och en till runda kulor som läggs i
formarna.
3. Gör en fördjupning i varje kula med mjölad tumme och fyll hålet med
ca 1 tsk jordgubbssylt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen 25-30 min. Jordgubbsgrottorna går
utmärkt att frysa.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar