søndag den 12. august 2012

Timian Baguetter


Ugn: 225⁰C

Tid: 25 min.


Ingredienser:

½ påse kronjäst för matbröd

6 ½ dl vetemjöl

2 ½ dl vatten (40C)

½ msk matolja

1 tsk salt

Garnering:

 ½ dl olivolja

½ msk flingsalt

½ msk färsk timian
 
Arbetsbeskrivning:

1. Blanda torrjästen i mjölet.

2. Tillsätt salt, matolja, och sist vatten (40C, lite varmare än fingervarmt). Blanda till en slät deg.

3. Låt degen jäsa i bunke 50 min.

4. Häll ut degen på mjölat bord, väg upp den i 3 st 210 grams bitar och arbeta var degbit ca 2-3 min.

Rulla ut dem i plåtens längd och tvinna dem en aningen. Lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper.

5. Pensla med olivolja och strö över flingsalt och timian.

Grädda i mitten av ugnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar