mandag den 12. september 2011

Kardemummakaka




Ugnstemperatur: 175 °C, varmluft 150 °C

Ingredienser:

200 g smör
2 ägg
3 dl socker
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1-2 tsk kardemumma (malen)
3 dl mjölk

Garnering:

3-4 msk pärlsocker
15-20 grovt hackade sötmandlar

Arbetsbeskrivning:

1. Smörj och bröa en rund, slät form ca 26 cm i diameter.

2. Smält matfettet och låt det svalna.

3. Vispa ägg och socker några minuter.

4. Tillsätt mjölet, bakpulvret, de grovt stötta kardemummakärnorna, mjölken och matfettet.

5. Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker och sötmandel.

6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timma. Stjälp upp och vänd den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar