søndag den 11. september 2011

Toscakaka




Antal: 16 bitar
Ugnstemperatur: 175 °C

Ingredienser:

100 g smör
2 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk

Glasyr:

100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 påse (à 50 g) mandelspån eller 1½ dl (100 g) skållad, skalad hackad sötmandel

Arbetsbeskrivning:

1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Smält matfettet och låt det svalna.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, matfettet och vätskan. Häll smeten i formen.

5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 min.

6. Förbered under tiden glasyren.

7. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat.

8. Bred glasyren på kakan.

9. Flytta upp kakan till mitten av ugnen. Grädda ytterligare 15-20 min. eller tills den fått färg.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar