Enkla bröd att göra. Med detta recept får du en lite mjukare version av Ciabattan men enormt gott.
Ugn: 225°CAntal: ca 20 st
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten (37°C) - fingervarmt
1 dl olivolja
2 tsk salt
11 dl vetemjöl
mjöl till utbakningen
Arbetsbeskrivning:
1. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite fingervarmt vatten (37°C). Rör ut och häll sedan på resten av vattnet, olja, och mjöl. Allt utom saltet.
2. Arbeta degen kraftigt för hand i 5 min eller i maskin ca 10 min tills degen släpper bunkens kant. Häll i saltet vid slutet. Låt jäsa övertäckt med plast i minst 1 timme.
3. Häll ut degen försiktigt på ett mjölat bakbord. Dela degen i portionsbitar. Var degbit skall väga 57 gram. Forma bröd. Smöra en ugnsplåt eller lägg på ett bakplåtspapper. Lägg på bullarna. Lägg över duk och jäs i 40 minuter.
4. Grädda mitt i ugn i cirka 25 minuter intill det fått fin färg och det låter ihåligt när du knackar på det. Pensla brödet med vatten 1-2 gånger mot slutet för att få en fin skorpa. Låt svalna på galler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar