Antal: 1 bröd
Ingredienser:
25 g jäst
1 ägg
6 dl vetemjöl
1,25 dl mjölk (ljummen)
0,25 dl honung
½ dl ljummet vatten
25 g smör (smält)
1 ½ tsk mald koriander
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk mald kanel
0,25 tsk mald nejlika
Arbetsbeskrivning:
1. Lös upp jästen i vattnet och låt stå i ca 5 minuter.
2. Blanda ihop ägg, honung, koriander, kanel, nejlika och salt i en annan degbunke.
3. Tillsätt jästblandningen i kryddblandningen och rör ihop. Tillsätt smöret och mjölken.
4. Tillsätt mjölet och blanda till en smidig deg.
5. Täck degen med plast och låt jäsa i 1 timme.
6. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en form med vatten i botten på ugnen.
7. Arbeta ihop degen och forma till ett bröd i valfri form.
8. Sätt brödet på en plåt med bakplåtspapper och strö lite mjöl över.
9. Snitta bröden lite lätt och sätt in i ugnen på 250 grader.
10. Låt brödet baka färdigt i ca 40-45 minuter på 190 grader. Låt formen med vatten stå kvar i ugnen under baktiden.
11. Låt svalna på galler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar