onsdag den 22. maj 2013

Etiopiskt Honungsbröd

Antal: 1 bröd
 
Ingredienser:

25 g jäst
1 ägg
6 dl vetemjöl
1,25 dl mjölk (ljummen)
0,25 dl honung
½ dl ljummet vatten
25 g smör (smält)
1 ½ tsk mald koriander
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk mald kanel
0,25 tsk mald nejlika
 

Arbetsbeskrivning:
 
1. Lös upp jästen i vattnet och låt stå i ca 5 minuter. 

2. Blanda ihop ägg, honung, koriander, kanel, nejlika och salt i en annan degbunke. 

3. Tillsätt jästblandningen i kryddblandningen och rör ihop. Tillsätt smöret och mjölken. 

4. Tillsätt mjölet och blanda till en smidig deg. 

5. Täck degen med plast och låt jäsa i 1 timme. 

6. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en form med vatten i botten på ugnen. 

7. Arbeta ihop degen och forma till ett bröd i valfri form.

8. Sätt brödet på en plåt med bakplåtspapper och strö lite mjöl över. 

9. Snitta bröden lite lätt och sätt in i ugnen på 250 grader. 

10. Låt brödet baka färdigt i ca 40-45 minuter på 190 grader. Låt formen med vatten stå kvar i ugnen under baktiden. 

11. Låt svalna på galler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar