lørdag den 25. maj 2013

Hollandaisecreme

 
Smakar himmelskt gott till pocherad sparris.

Antal: 4 personer

Använd elvisp eller stavmixer och kör på max hastighet när smöret tas i. Annars skär sig allt.


Ingredienser:

185 g smör
4 äggulor
1 ½ - 2 msk pressad citronsaft
en nypa salt
svartpeppar efter smak
1 - 1 ½ krm cayennepeppar

Arbetsbeskrivning:

1. Smält smöret på låg värme. Dra kastrullen åt sidan och låt proteinet (ljust skikt) sjunka till botten.

2. Värm vatten i en rymlig kastrull. Vispa samman äggulor och den pressade citronen i en mindre kastrull. Ställ den i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknat.


3. Ta kastrullen ur vattenbadet. Vispa ner det smälta smöret, lite i taget, i äggblandningen. Var Noga med att inte få med bottenskiktet. Ta samtidigt i cayennepepparn, salta och peppra.


4. Servera genast eller ställ åt sidan, och värm i vattenbad precis före servering


Jag tycker en hollandaise skall vara tjock, krämig och luftig. Inte tunn och blaskig.

Gillar ni inte för tjock hollandaise ta i vatten eller mjölk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar