torsdag den 2. maj 2013

Vanilj och kardemummaflarn


Antal:ca 12 st
Ugn: 175 ˚C

Ingredienser:

50 g smör
1 ½ dl havregryn
1 ägg
0,75 dl strösocker
1 msk vetemjöl
½ tsk bakpukver
1 tsk vanilsocker
1 tsk kardemumma (mald)

Arbetsbeskrivning:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och rör sedan ned havregrynen.

3. Vispa ägg och socker pösigt, blanda sedan i vaniljsocker, kardemumma, mjöl och bakpulver. Vispa så att det blandas.

4. Häll sedan ned i smörblandningen och rör om ordentligt.

5. Klicka ut smeten (ca 1 msk) på en plåt med bakplåtspapper, lämna gärna mellanrum då flarnen flyter ut.

6. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter, eller intills de fått en fin gyllenbrun färg.

7. Låt flarnen svalna och lossa dem med en kniv.

Går utmärkt att frysa in.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar