lørdag den 27. juli 2013

Chili rostade pumpakärnor


Perfekt snacks till ölen eller drinken. Pumpakärnor är underskattat, men så gott det är och kräver enbart få ingredienser som vi alla har hemma.
 
På bilden så gjorde jag bara en liten del av det vi hade kvar från kvällens pumpa.
 
 
Ingredienser:
 
olivolja
salt
chili pulver
pumpakärnor
 
 
Arbetsbeskrivning:
 
1. Skrapa ur kärnorna ut ur pumpan.
 
2. Skölj dem i vatten och se till så att allt fruktkött kommer bort.
 
3. Torka av dem så gott du kan med hushållspapper.
 
4. Placera dem i en skål, häll i lite olja, salta och ta sedan i önskad mängd chili pulver.
 
5. Hetta upp en panna på riktigt hög värme med lite olja i, häll sedan i pumpakärnorna och rosta dem i ca 5-6 minuter på ganska hög värme. De skall få färg och de skall torkas till. Rör under tiden så att det inte bränner fast!  Tillsätt gärna mer salt om så önskas för smakens skull.
 
6. Häll över i en skål och servera genast.
 
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar