Antal: 6 personer
Ingredienser:
900 g oxfärs
2 gula lökar
4 st vitlöksklyftor
2 stora morötter
1 röd chili
7 st stora champinjoner
10 st cherry tomater
400 g krossade tomater på burk
4-5 msk tomat puré
2 msk koncentrerad oxfond (flytande)
1½ - 2 dl rödvin
ca 4-5 dl vatten
2 - 2½ msk strösocker
1 tsk cayennepeppar
1 tsk italian seasoning
1 tsk herbs & garlic seasoning
1 tsk torkad basilika
salt & peppar
Arbetsbeskrivning:
1. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken.
2. Skala morötterna och dela ned dem i mindre bitar. Kärna ur den röda chilin och finhacka den.
3. Skölj champinjonerna och skiva ned dem i mindre bitar. Halvera cherry tomaterna och dela dem i 4 delar.
4. Hetta upp olja tillsammans med lite smör i en stor gryta. Tillsätt champinjonerna och bryn dem. Salta och peppra. När de fått fin färg, ta av från plattan och lägg över i en skål.
5. Tillsätt sedan mer olja och smör, hetta upp grytan och tillsätt köttfärsen och bryn den. Tillsätt löken, vitlöken och chilin och låt det svettas tillsammans för några minuter. Rör om så att det inte fastnar i botten. Ta sedan i alla krydorrna, blanda om väl. Stek på ytterligare några minuter och tillsätt även champinjonerna, morötterna och oxfonden.
6. Häll i vinet, tillsätt cherry tomaterna, burken med de krossade tomaterna, tomat purén, strösocker och till sist vattnet.
5. Låt småputtra på spisen ca en timmas tid på svag värme, och behövs mer vätska tillsätt vatten, mjölk eller eventuellt grädde.
Servera tillsammans med nykokt spaghetti och strö över parmesan ost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar