tirsdag den 13. august 2013
Helstekt Kyckling fylld med en syrlig fruktblandning
Antal: 6 personer
Tid i ugn: 1 tim och 10 min
Ugns temperatur: 175°C, varmluft
Ingredienser:
2 st hela kycklingar
2 st äpplen, kärna ur och dela ned i bitar
2 st päron, kärna ur och dela ned i bitar
2 ½ cm ingefära, finhackad
3 ½ msk citronsaft
1- 1 ½ dl olivolja
1 ½ dl russin
1 gul lök, skalad och grovhackad i relativt stora bitar
salt & peppar, efter smak
1 ½ vitlök, skalad och pressad
2 msk flytande honung
Pensling:
2 msk smält smör
1 vitlök, finhackad
Arbetsbeskrivning:
1. Sätt ugnen på 175 graders ugns värme.
2. Skölj kycklingen i kallt vatten och torka sedan med hushållspapper.
3. Ta fram en ugnsfast plåt och smöra den ordentligt.
4. Kärna ur äpplena och päronen. Dela ned i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med olvioljan, citronsaften, den skalade och hackade ingefäran, vitlöken, gula löken, honungen & russinen. Salta och peppra. Blanda om ordentligt.
5. Se till att sy ihop änden på kycklingen med tråd eller tandpetare så att inte all juicen rinner ut.
6. Fyll kycklingen med fyllningen, och stäng igen med tandpetare eller tråd.
Placera i den ugnsfasta formen, och den fyllning som blir över lägger du runt om i formen.
7. Smält smöret och blanda ned den hackade vitlöken. Pensla kycklingen, salta och peppra ordentligt och placera 2 timjankvistar på toppen.
8. Sätt in formen med kycklingen i mitten av ugnen ca 1 tim och 10 min. Men var noga att kolla efter 1 timma.
9. Ta ut kycklingen och dela ned den och servera.
Tips:
Denna passar utmärkt till en kall creme fraiche sås med örter, potatismos och ärtor.
Etiketter:
chicken,
edward's recipe page,
frukt,
hittarecept,
ingefära,
kyckling,
lök,
matklubben,
olivolja,
peppar,
päron,
roasted,
russin,
salt,
smör,
ugnsstekt,
vitlök,
äpple
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar