fredag den 16. august 2013

Blomkålssoppa / Cauliflower Soup


Antal personer: 6
Tid: Småputtra på spisen i ca 25 - 30 min.

Ingredienser:

1 blomkålshuvud
1 gul lök, skalad och finhackad
800 g bakpotatis, skala och dela ned i mindre bitar
1 purjolök
6 st vårlökar
3 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk smör
250 ml grönsaksbuljong (ej koncentrerad)
2 liter vatten
salt
peppar
200 g riven ost

Arbetsbeskrivning:

1. Skala och hacka ned den gula löken, vitlöken, purjolöken och vårlöken. Placera sedan i en skål.

2.  Skala och dela ned potatisen i mindre bitar. Dela ned blomkålen i buketter och skär bort det gröna bladen.

3. Hetta upp olja och smör i en stor kastrull, svetta löken, vitlöken, purjolöken och vårlöken på medelvärme ca 10 minuter utan att det bränns. Rör om då och då, salta och peppra.



4. Ta sedan i den skivade potatisen och blomkålen. Låt svettas ytterligare 10 min. Rör om. Salta och peppra igen.



5. Ta i buljongen och sedan vattnet. Låt småputtra under svag värme ca 25-30 minuter under lock.

6. Mixa sedan soppan slät med mixer stav. Smaka av igen med salt och peppar. Samt blanda ned den rivna osten.





7. Servera med en klick creme fraiche och strö över hackad purjolök om så önskas. Servera även ett gott bröd till.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar