søndag den 1. september 2013

Pasta med kyckling och grönsaker


Antal: 4 personer

Ingredienser:

250 g pasta
500 g kycklingfilé
50 g bacon i tärningar
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 liten purjolök eller en halv av en stor
75 g sockerärtor
1 ½ msk grillkrydda
olivolja
smör
1 msk färsk rosmarin
300 g creme fraiche
50-70 g babyspenat
salt
svartpeppar

Arbetsbeskrivning:

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i saltat vatten med olja i.

2. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skala och skär vitlöken i skivor. Skala och finhacka lök och purjolöken samt strimla sockerärterna.

3. Blanda kycklngen med grillkryddan, massera runt ordentligt och sätt åt sidan. Hetta upp en panna med smör och knaperstek bacon tärningarna. Ta av från pannan och häll över i en skål med hushållspapper i botten.

4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek kycklingen i ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och den färska rosmarinen (två kvistar färsk), allt beroende på smak och fräs ytterligare några minuter på medelvärme intill kycklingen är klar. Ta av från pannan och lägg på en tallrik.

5. Hetta upp olja och smör i en panna, och fräs det strimlande för 3-5 minuter.

6. Häll av pastan och häll det sedan tillbaka i en stor gryta/kastrull och tillsätt creme fraichen och värm upp försiktigt på svag värme.

7 Blanda sedan i grönsakerna som du fräst, bacon tärningarna, kycklingen och babyspenaten. Smaka av med svartpeppar och garnera med parmesan ost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar