Antal: 4 personer
Ingredienser:
450-500 g naturell yoghurt
500 g jordgubbar
ca 2-2½ dl florsocker, allt beroende på hur syrlig eller söt du vill ha yoghurtglassen
2 msk med mynta, grovhackad
Arbetsbeskrivning:
1. Skölj jordgubbarna i kallt vatten och skär bort de gröna stjälkarna. Dela i 4 delar och lägg i en skål tillsammans med yoghurten och florsockret, hacka myntan och tillsätt även det och mixa smeten slät med stavmixer.
2. Häll över i en plastburk som tål att frysas. Placera i frysen ca 6 timmar. Ta ut glassen 1 gång i timmen de första 4 timmarna och rör om ordentligt med gaffel så att det inte bildas för mycket kristaller och ställ sedan tillbaka igen intill den är fryst.
3. Låt gärna stå framme 15 min innan servering och skeda upp med en het glasskopa.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar