Antal: 1 ½ burk
Ingredienser:
500 g björnbär, sköljda och rengjorda
1 vaniljstång, halvera och skrapa ur fröna
1 tsk vaniljsocker
½ dl vatten
3 dl syltsocker
Arbetsbeskrivning:
1.
Rensa och skölj björnbären under rinnande kallt vatten och plocka bort dem som
är dåliga. Placera björnbären i en tjockbottnad kastrull tillsammans med vaniljstången
och fröna, vaniljsockret, vattnet och syltsockret, rör om.
2. Koka upp på svag värme och låt det sedan små puttra utan lock i 12-15
minuter. Rör om då och då eller skaka om kastrullen. Skumma av ordentligt under
tiden, 1-2 gånger. Dra av från plattan och låt stå ca 10 min ytterligare. Plocka bort vaniljstången innan den hälls upp i glas.
3. Häll nu upp sylten i en
väl rengjord glasburk och sätt på lock. Låt svalna av och förvara sedan i kyl
eller frys in.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar