Ugn 200°C
Tid: 25-30 min i nedre delen av ugnen
Ingredienser:
150 g smält smör
2 ½ dl socker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 dl jordgubbssylt
1 ½ dl kokande vatten
Arbetsbeskrivning:
1. Smörj och bröa en löstagbar form.
2. Vispa ägg och socker poröst med elvisp.
3. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Sikta nu i
de torra ingredienserna i äggvispet och vänd ned försiktigt tillsammans med
smöret. Ta i jordgubbssylten - rör om och blanda till sist ned det kokande
vattnet.
4. Häll nu upp i den smorda formen, grädda i nedre delen
av ugnen 25-30 minuter. Stjälp sedan upp på sockrat bakplåtspapper. Låt svalna.
Pudra över med lite florsocker innan servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar