Antal: 1 kaka
Ugn: 150°C
Tid i ugn: Ca 35 min
Ingredienser:
50 g smör, smält
½ dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
30 g vit choklad
Smör och ströbröd till formen
Arbetsbeskrivning:
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt därefter
oljan.
2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt
i en stor skål.
3. Sikta sedan ned de torra ingredienserna och vänd ner i smeten försiktigt tillsammans med smöret och
oljan. Tillsätt nu också den ljusa
sirapen och rör ned.
4. Smörj och bröa en kakform med löstagbara kanter (24 cm
i diameter), går utmärkt att lägga ett bakplåtspapper i botten och enbart smöra
kanterna. Klipp bort överflödet på bakplåtspappret bara runt om.
5. Häll nu upp smeten i formen och fördela den fint och
försiktigt. Grov hacka den vita chokladen och lägg på smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30-35 minuter. Gör
ett stickprov efter 30 min. Alla ugnar bakar olika och sedan varierar smaken på
hur olika kladdig vi vill att den skall vara.
Servera kakan till vaniljglass eller enbart en god
björnbärssylt.
Recept hämtat från:
http://www.leila.se/leilas-kladdkaka/leilas-recept/bakverk/index1,23.htm?id=3181
Ingen kommentarer:
Send en kommentar