Antal: 8 portioner
Ingredienser
Pajskal:
125 g smör
0,5 dl socker3,5 dl vetemjöl
1 st ägg
Fyllning:
4 st äggulor
5 msk socker2,5 msk maizenamjöl
3 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
300 g hallon, frysta eller färska
Arbetsbeskrivning:
1.Blanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa.
2.Blanda i ägget till en deg. Arbeta så lite som möjligt med degen.
3. Slå in i plast och lägg svalt.
4. Kavla ut till en 3–4 mm tunn cirkel. Fodra en låg pajform.
5.Grädda gyllene i 200 grader cirka 20 minuter.
6. Gör fyllningen: Vispa ihop äggulor, socker och maizena i en bunke.
7. Värm mjölken till kokpunkt och slå den under vispning över äggblandningen.
8. Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok. Ta av från värmen och vispa ner vaniljsockret. Ställ krämen i ett kylskåp för att svalna.
9. Vispa den kalla vaniljkrämen slät och fyll det avsvalnade pajskalet. Toppa med färska eller frysta hallon. Pudra över florsocker och servera
Ingen kommentarer:
Send en kommentar