fredag den 16. november 2012

Wienerbröd Spandauer

Följ följande recept enligt bilderna till grunddegen för Wienerbröd.


 
 

Ca 32 st

Ugn: 250C

1 sats deg till Wienerbröd. ( Se bilder ).

 

Vaniljkräm:


3 msk vetemjöl

½ msk maizena

2 ½ dl mjölk

1 ägg

1 msk socker

1½-2 msk vaniljsocker

 
Pensling:

 
1 ägg

 
Garnering:

 
1½ dl florsocker

1½-2 msk vatten

 
Värm i en liten kastrull på svag värme.
 
Arbetsbeskrivning:

 
1. Gör som degen till Wienerbrödet.
 

2. Gör fyllningen. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och de övriga ingredienserna.

 
3. Sjud värmen tjock under omrörning. Låt den kallna.
 

4. Kavla ut de båda degbitarna till fyrkanter, 36x36 cm. Skär dem i bitar,  9x9 cm.

 

5. Lägg en klick vaniljkräm i mitten. Vik upp hörnen och tryck till ordentligt.

 

6. Jäs wienerbröden ca 45-50 min.
 
 
7. Tryck till wienerbröden i mitten och lägg på ännu en liten klick med vaniljkräm och om så önskas en klick med hallonsylt vid sidan av varandra.
 

8. Pensla dem med ägg och grädda dem i mitten av ugnen 8-10 min.

 

9. Låt wienerbröden svalna av. Glasera dem tunt med sockerglasyr och gärna lite florsocker vid direkt servering.


 
Tips: De går även att frysa in innan de har jäst och baka av vid senare tidspunkt.

 
 
 
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar