mandag den 28. oktober 2013
Krämig Champinjonsoppa
Antal: 4 personer
Ingredienser:
120 g bacon, delat i skivor
500 g vita champinjoner
1 gul lök, skalad och finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
frisk timjan, ta i allt efter smak
5 dl mjölk
2 dl grädde
2 dl vatten
2 grönsaksbuljong tärningar, löses upp i vätskan
salt
peppar
2-3 msk smör, allt efter behov
½ msk olivolja
maizena till redning
Arbetsbeskrivning:
1. Skölj champinjonerna och låt rinna av i durkslag. Skär sedan bort stjälken på alla och fin hacka hälften av dem (250 g). Resterande skall enbart skivas.
2. Skala och finhacka den gula löken. Dela ned baconet i skivor. Hetta upp smör och olja i en gryta, fräs baconet några minuter och ta sedan ur grytan och sätt åt sidan i en skål.
3. Fräs löken och den pressade vitlöken tillsammans med några kvistar timjan några minuter på medelvärme intill löken blivit gyllen brun. Häll i de hackade champinjonerna och rör om. Låt allt stekas på ytterligare några minuter, rör om och tillsätt salt och peppar. Ta sedan i baconet, smula ned grönsaksbuljongs tärningarna, resterande skivade champinjonerna, mjölken, grädde och vattnet. Blanda om och låt sjuda 15-20 min på svag värme. Red med maizena till önskad tjocklek. Smaka av med salt och peppar om det önskas mer.
Etiketter:
bacon,
buljong,
champinjoner,
edward's recipe page,
grädde,
hittarecept,
höst,
maizena,
matklubben,
mjölk,
mustig,
olja,
smör,
soppa,
timjan,
vatten,
vitlök
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar