Ugn:
200-225°C till griljeringen.
Tid:
Kokas 1 timma per kilo.
Ingredienser
1 färsk
julskinka
2 st
medelstora morötter, skalade och delas ned i stora bitar2 st lökar, skalade och delade i 4 delar
3 lagerblad
15 svartpepparkorn
15 vitpepparkorn
1 tsk salt
vatten
Arbetsbeskrivning:
1. Ta
bort plasten och skölj skinkan under kallt vatten.
2.
Placera skinkan sedan i en stor kastrull, fyll på med vatten så att det täcker
ordentligt.
3.
Koka upp, skumma av och lägg sedan i: morötter, löken, lagerbladen, svart och
vitpeppar kornen och salt.
4.
Koka skinkan 1 timma per kilo. Låt svalna av i spadet.
Griljering dagen efter:
5. Klipp bort nätet som skinkan ligger i, lägg skinkan på en smord bakplåt eller i en ugnsfast smord form
5. Klipp bort nätet som skinkan ligger i, lägg skinkan på en smord bakplåt eller i en ugnsfast smord form
6. Blanda
ihop 1 ägg och 2 msk senap, pensla på svålen och strö över ströbröd.
Går
också utmärkt att dekorera med nejlikor.
7. Grädda
i mitten av ugnen i 200-225°C, ca 20-25 minuter.
Vill
ni ha en mer gyllene färg på skinkan, låt den bara gå några minuter extra under
grillen. Håll dock uppsyn.
Tips:
Spara
gärna spadet och frys in, perfekt som fond till vinterns soppor.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar