mandag den 16. december 2013

Julskinka



Ugn: 200-225°C till griljeringen.

Tid: Kokas 1 timma per kilo.

Ingredienser

1 färsk julskinka
2 st medelstora morötter, skalade och delas ned i stora bitar
2 st lökar, skalade och delade i 4 delar
3 lagerblad
15 svartpepparkorn
15 vitpepparkorn
1 tsk salt
vatten

Arbetsbeskrivning:

1. Ta bort plasten och skölj skinkan under kallt vatten.

2. Placera skinkan sedan i en stor kastrull, fyll på med vatten så att det täcker ordentligt.

3. Koka upp, skumma av och lägg sedan i: morötter, löken, lagerbladen, svart och vitpeppar kornen och salt.

4. Koka skinkan 1 timma per kilo. Låt svalna av i spadet.
 
 

Griljering dagen efter:

5. Klipp bort nätet som skinkan ligger i, lägg skinkan på en smord bakplåt eller i en ugnsfast smord form

6. Blanda ihop 1 ägg och 2 msk senap, pensla på svålen och strö över ströbröd.

Går också utmärkt att dekorera med nejlikor.

7. Grädda i mitten av ugnen i 200-225°C, ca 20-25 minuter.

Vill ni ha en mer gyllene färg på skinkan, låt den bara gå några minuter extra under grillen. Håll dock uppsyn.

 

Tips:

Spara gärna spadet och frys in, perfekt som fond till vinterns soppor.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar