søndag den 15. december 2013
Äppelpaj med smuldeg
Antal: 5 personer
Förberedelsestid: 15 min
Tid i ugn: 30 min
Ugns temperatur: 200 °C
Ingredienser till smuldegen:
100 g smör
2 msk strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
Ingredienser till fyllning:
5-6 medelstora äpplen
1 ½ -2 tsk med kanel
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Arbetsbeskrivning:
1. Smöra en pajform och starta ugnen.
2. Blanda först ihop alla ingredienser till smördegen i en skål. Dela gärna ned smöret i mindre bitar.
Knåda snabbt ihop för hand och fördela mellan fingrarna så du får en smuldeg.
3. Skala äpplena, ta bort kärnhuset och dela ned i klyftor. Placera i en skål tillsammans med kanelen, sockret och vaniljsockret. Blanda runt för hand.
4. Häll i äppelklyftorna i den smorda pajformen, och smula sedan över smuldegen.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min, skall få en gyllenbrun yta.
Servera tillsammans med hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass.
Etiketter:
blogger,
dessert,
edward's recipe page,
edwardsreceptsida,
efterrätt,
havregryn,
hittarecept,
kanel,
matklubben,
paj,
smuldeg,
smör,
socker,
vaniljsocker,
vetemjöl,
äpplen
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar