søndag den 15. december 2013

Äppelpaj med smuldeg


Antal: 5 personer
Förberedelsestid: 15 min
Tid i ugn: 30 min
Ugns temperatur: 200 °C

Ingredienser till smuldegen:

100 g smör
2 msk strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn

Ingredienser till fyllning:

5-6 medelstora äpplen
1 ½ -2 tsk med kanel
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Arbetsbeskrivning:

1. Smöra en pajform och starta ugnen.

2. Blanda först ihop alla ingredienser till smördegen i en skål. Dela gärna ned smöret i mindre bitar.
Knåda snabbt ihop för hand och fördela mellan fingrarna så du får en smuldeg.

3. Skala äpplena, ta bort kärnhuset och dela ned i klyftor. Placera i en skål tillsammans med kanelen, sockret och vaniljsockret. Blanda runt för hand.

4. Häll i äppelklyftorna i den smorda pajformen, och smula sedan över smuldegen.



5. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min, skall få en gyllenbrun yta.



Servera tillsammans med hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar