onsdag den 19. marts 2014
Chokladmuffins med smak av citron och jordgubb
Antal: 12-13 st
Ugn: 200°C
Tid i ugn: 15-17 min
Ingredienser:
150 g smält smör
2 dl strösocker
3 ägg
½ tsk rivet citronskal
½ dl jordgubbssylt
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl mjölk
Arbetsbeskrivning:
1. Smält smöret i en kastrull och sätt åt sidan. Vispa ägg och socker poröst intill det nästan är vitt och smeten känns luftig och slät.
2. Riv citronskalet, mät upp sylten och vänd ned i äggsmeten försiktigt. Använd inte elvisp!
Sikta ned vetemjölet, bakpulvret, vaniljsockret & kakaon. Häll i smöret och vänd ned allt försiktigt intill det inte är några klumpar. Ta nu också i mjölken och rör om.
3. Ta fram dina muffinsformar och fyll dem ca 3/4 delar. Vill du ha dem helt perfekta så ställ formen på en våg och väg upp till det visar 75 gram per st. Detta är totalvikt med form och fyllning.
4. Placera ut formarna på en plåt, grädda nu i mitten av ugnen 15-17 minuter. Lyft över dina muffins på ett galler och låt svalna av. Redo att servera tillsammans med en glasskula eller spritsa på grädde på toppen. Vill ni ha det lite sötare så gör en kolasås och ringla över och dekorera med lite florsocker! En riktig bakelse blir det då.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar