Antal: 5 personer
Ingredienser:
430 g vitkål
350 g rödkål
30 g blandsallad
1 äpple, urkärnat och skivat i klyftor och sedan delas
ned i mindre bitar
½ purjolök, skivad
Arbetsbeskrivning:
1.Strimla vitkålen och lägg sedan i en rostfri bunke.
Koka upp vatten och häll över så att det täcker. Låt stå ca 1 min. Häll av
kålen i en sil och spola nu på ordentligt med kallt vatten och låt rinna av.
2. Strimla rödkålen.
Ta fram en stor bunke där nu placerar alla sallads ingredienser, häll i
rödkålen, blandsalladen, den skivade purjolöken, äppelbitarna och till sist
vitkålen som runnit av. Blanda om.
Vitlöksvinägrett:
2 vitlköksklyftor, skalade och pressade
4 msk koncentrerad äppelsaft
2 msk balsamvinäger (vit)
½ dl rapsolja
1½ tsk salt
3 krm svartpeppar
½ msk citronsaft
Arbetsbeskrvining vinägrett:
1. Skala och
pressa vitlöksklyftorna i en skål, där blandar du sedan ned äppeljuicen,
balsamvinägern, oljan, saltet, pepparn och till sist citronsaften. Rör om och
häll sedan över kålsalladen och blanda.
Nu redo att servera tillsammans med ett gott bröd.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar