Antal 4-5 personer
Ingredienser:
430 g vitkål
350 g rödkål
75 g blandsallad
½ granatäpple
Arbetsbeskrivning:
1.Strimla vitkålen och lägg sedan i en rostfri bunke.
Koka upp vatten och häll över så att det täcker. Låt stå ca 1 min. Häll av
kålen i en sil och spola nu på ordentligt med kallt vatten och låt rinna av.
2. Strimla rödkålen.
Ta fram en stor bunke där du placerar alla sallads ingredienser, häll i
rödkålen, blandsalladen, vitkålen och halvera granatäpplet och gröp ur hälften
av kärnorna i skålen. Blanda om.
Flädervinägrett:
3 msk koncentrerad flädersaft
2 msk balsamvinäger (vit)
½ dl rapsolja
1½ tsk salt
1½ krm svartpeppar
Arbetsbeskrvining vinägrett:
1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och sätt åt
sidan. Häll sedan över på salladen när den är klar och rör om. Nu
redo att servera.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar