mandag den 17. marts 2014

Flädersallad med granatäpple


Antal 4-5 personer

Ingredienser:

430 g vitkål
350 g rödkål
75 g blandsallad
½ granatäpple

Arbetsbeskrivning:

1.Strimla vitkålen och lägg sedan i en rostfri bunke. Koka upp vatten och häll över så att det täcker. Låt stå ca 1 min. Häll av kålen i en sil och spola nu på ordentligt med kallt vatten och låt rinna av.

2. Strimla rödkålen.  Ta fram en stor bunke där du placerar alla sallads ingredienser, häll i rödkålen, blandsalladen, vitkålen och halvera granatäpplet och gröp ur hälften av kärnorna i skålen. Blanda om.

Flädervinägrett:

3 msk koncentrerad flädersaft
2 msk balsamvinäger (vit)
½ dl rapsolja
1½ tsk salt
1½ krm svartpeppar

Arbetsbeskrvining vinägrett:

1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och sätt åt sidan. Häll sedan över på salladen när den är klar och rör om. Nu redo att servera.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar