Små runda skorpor som också kallas för Prinsesskorpor.
Ingredienser:
1½ dl socker
6½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
150 g smör
1½ dl grädde
Arbetsbeskrivning:
1. Blanda socker, mjöl, bakpulver och nystött eller malen kardemumma och kanel i en bunke.
2. Häll sedan i allt i en matberedare.
3. Finfördela smöret i mjölet.
4. Tillsätt vätskan och arbeta hastigt ihop degen i maskinen.
5. Ta upp den på bakbordet och väg upp små kulor till 30 g / styck, rulla dem till små bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda mitt i ugnen ca 5-7 minuter.
7. Dela bullarna med en tandad kniv och skär igenom medans de är varma och rosta dem sedan lätt i ugnen på 150°C tills de är gyllen bruna och de känns torra.
Ugnstemperatur: 225°C
Varmluft: 175°C
Ingen kommentarer:
Send en kommentar