mandag den 20. juni 2011

Bakpulverskorpor med kanel & kardemumma



Små runda skorpor som också kallas för Prinsesskorpor.

Ingredienser:

1½ dl socker
 6½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
150 g smör
1½ dl grädde

Arbetsbeskrivning:

1. Blanda socker, mjöl, bakpulver och nystött eller malen kardemumma och kanel i en bunke.

2. Häll sedan i allt i en matberedare.

3. Finfördela smöret i mjölet.

4. Tillsätt vätskan och arbeta hastigt ihop degen i maskinen.

5. Ta upp den på bakbordet och väg upp små kulor till 30 g / styck, rulla dem till små bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

6. Grädda mitt i ugnen ca 5-7 minuter.

7. Dela bullarna med en tandad kniv och skär igenom medans de är varma och rosta dem sedan lätt i ugnen på 150°C tills de är gyllen bruna och de känns torra.

Ugnstemperatur: 225°C
Varmluft: 175°C

Ingen kommentarer:

Send en kommentar