Antal portioner: 4
Ingredienser
g oxfilé, i bit
t råa potatisar (cirkamängd)
st gula lökar
st ägg
msk olja, ej olivolja
msk smör
Senapsmousse
t råa potatisar (cirkamängd)
st gula lökar
st ägg
msk olja, ej olivolja
msk smör
Senapsmousse
dl Colemans senapspulver
½ dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 tsk brunt senapsfrö
Arbetsbeskrivning
1. Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.
2. Stek först potatisen för sig. När den är klar, håll den varm.
3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret, köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan
låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.
4. Serveras direkt. Servera med en äggula i ett snapsglas
5. Senapsmousse: Vispa upp grädden med sockret. Blanda i resten av ingredienserna. Låt stå och dra en stund i kylen. Vid servering, doppa en matsked i varmvatten. Forma små ägg av moussen, lägg över köttet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar