søndag den 5. juni 2011

Biff Rydberg à la Morberg



Antal portioner: 4
 
Ingredienser
 
800 g oxfilé, i bit
10 t råa potatisar (cirkamängd)
2 st gula lökar
4 st ägg
4 msk olja, ej olivolja
4 msk smör

Senapsmousse

1 dl Colemans senapspulver
½ dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 tsk brunt senapsfrö

Arbetsbeskrivning

1. Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.

2. Stek först potatisen för sig. När den är klar, håll den varm.

3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret, köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan
låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.

4. Serveras direkt. Servera med en äggula i ett snapsglas

5. Senapsmousse: Vispa upp grädden med sockret. Blanda i resten av ingredienserna. Låt stå och dra en stund i kylen. Vid servering, doppa en matsked i varmvatten. Forma små ägg av moussen, lägg över köttet.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar