torsdag den 13. september 2012

Tigerkaka med saffran

Ingredienser:
 
2 ägg
2 dl socker
50 g smält smör
1 dl mjölk
2 ¾ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
1 msk kakao
Saffranstrådar efter smak.
 
Arbetsbeskrivning:
 
1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt därefter mjölken och lägg i lite saffran allt efter smak.
 
2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. 
 
3. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulvret i äggsmeten och tillsätt smör och mjölk blandningen.
 
4. Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.
 
5. Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.
 
6. Häll i smeten i en ugnsfast form som är insmord med smör och med ströbröd.
 
Tid: 35-40 min
Temperatur: 175°C
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och låt svalna.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar