Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
50 g smält smör
1 dl mjölk
2 ¾ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
1 msk kakao
Saffranstrådar efter smak.
Arbetsbeskrivning:
1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt därefter mjölken och lägg i
lite saffran allt efter smak.
2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulvret i äggsmeten och
tillsätt smör och mjölk blandningen.
4. Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör
den slät.
5. Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter
chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att
smeten blandas lite.
6. Häll i smeten i en ugnsfast form som är insmord med smör och med
ströbröd.
Tid: 35-40 min
Temperatur: 175°C
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och låt svalna.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar