torsdag den 27. september 2012

Kanelkyckling à la Indien





Antal: 3 personer
 
Ingredienser:

800 g  kyckling över och underlår
1 dl sultanrussin
1 dl pinjenötter
3 dl grädde 38%
salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar
1 kruka färsk mynta för dekoration
 
Marinad:

1 dl citronsaft
1 dl olivolja
4 tsk kanel
4 röda chili
6 vitlöksklyftor
2 tsk flytande honung
½ tsk strong curry
en liten nypa saffran trådar
 
Arbetsbeskrivning:
 
1. Putsa kycklingens över och underlår.
 
2. Grovhacka chili och vitlök. Blanda ingredienser till marinaden och lägg i matberedaren och kör tills den är helt slät och häll sedan över kycklingen och rör om.
 
3.  Låt stå ca 1 tim i kyl.
 
4. Rosta pinjekärnorna i en panna med lite olja. Sedan lägg i 1 tsk med smör och stek på russinen så att de bubblar upp.
 
5. Dra av överflödig marinad från kycklingen och spara. Blanda ner sultanrussin och pinjenötter i det som blir över av marinaden.
 
6. Salta, peppra och stek kycklingen så den får lite färg, lägg över i en ugnsfast smord form.
 
7. Stek marinaden några minuter i samma panna som kycklingen. Häll över grädden och låt såsen tjockna lite. Smaka av med salt, peppar, eventuellt lite cayennepeppar och lite mer kanel och 1 tsk socker. Häll över kycklingen och stek klar i ugnen 200⁰C grader ca 20 min.
 
Garnera med frisk mynta.
 
Servera med couscous.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar