søndag den 10. november 2013

Fiskgratäng med sejfilé och rökt lax


Antal: 4 personer
Ugn: 225 °C
Tid: ca 25 min i ugnen

Ingredienser:

400 g sejfilé (fryst går bra)
100 g kallrökt lax
100 g gravad lax (ej rökt)
½ lök skalad och skivad i skivor
½ msk med pressad citronsaft
1 dl gräslök, finhackad
2 tsk dijonsenap
2 ½ dl grädde (ej matlagningsgrädde)
2 dl gratängost
salt & peppar
citronpeppar

Arbetsbeskrivning:

1. Tina fisken och lägg sedan i en smord ugnssäker form. Dela gärna ned den i mindre bitar och fördela i formen.

2. Salta och peppra den lätt, skala sedan löken, halvera och dela ned i skivor. Strimla den över fisken.

3. Strimla laxen och blanda samman med de övriga ingredienserna i en skål. Salta och peppra samt ta gärna i lite citronpeppar, allt efter smak. Skall röras om väl. Häll sedan allt över fisken.

4. Tillaga i mitten av ugnen ca 20-25 minuter på 225 °C.
Servera ris eller kokt potatis till.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar