mandag den 18. november 2013

Kanel & Lingon Muffins


Antal: 16 st
Ugn: 200°C
Tid i ugn: 20 min

Ingredienser:

125 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk mald kanel
1 ½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
1 ½ dl grädde
ca 1 tsk lingonsylt till att lägga i var form
en nypa med saffranstrådar

Arbetsbeskrivning:

1. Sätt ugnen på 200°C. Placera sedan ut formarna på en plåt.

2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.

3. Sätt en fin sil över bunken och lägg i kryddorna, bakpulver, vaniljsocker och mjöl.
Salt tas direkt i smeten. Sila genom allt med en sked så att det inte bildas några klumpar.
Tillsätt även en nypa saffrans trådar som du smulat sönder. Allt detta vispas sedan försiktigt ihop med grädden.

4. Fyll muffinsformarna till halvdelen. Lägg sedan på ca 1 tsk med lingonsylt och klicka sedan på smet så att formen fyllls ca 2/3 delar.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar