lørdag den 13. april 2013

Curry fried onion rings

 
Ingredienser:
 
1 lök, skalad och skivad till ringar
ströbröd
olja
 
Blanda samman:
 
½ dl mjölk
½ dl vetemjöl
2 tsk curry powder
 
Arbetsbeskrivning:
 
1. Skala och skiva löken till ringar, valfri tjocklek. Tryck ut dem.
 
2. Blanda mjölk, vetemjöl och curry i en skål. Rör om ordentligt så att det inte är några klumpar.
 
3. Fyll en skål med ströbröd.
 
4. Hetta upp oljan i en kastrull, skall fyllas upp ca 5 cm från botten av kastrullen, var försiktig så att den inte blir för varm.
 
5. Doppa lökringarna i smeten du gjort med mjölk, mjöl och curry. Sedan täck dem med ströbröd.
OBS: Gör gärna en test och prova först för att se att oljan är tillräckligt varm.
 
6. Fritera i oljan tills de är gyllenbruna, då är de färdiga. Lägg på en tallrik med hushållspapper.
 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar