Ingredienser:
1 lök, skalad och skivad till ringar
ströbröd
olja
Blanda samman:
½ dl mjölk
½ dl vetemjöl
2 tsk curry powder
Arbetsbeskrivning:
1. Skala och skiva löken till ringar, valfri tjocklek. Tryck ut dem.
2. Blanda mjölk, vetemjöl och curry i en skål. Rör om ordentligt så att det inte är några klumpar.
3. Fyll en skål med ströbröd.
4. Hetta upp oljan i en kastrull, skall fyllas upp ca 5 cm från botten av kastrullen, var försiktig så att den inte blir för varm.
5. Doppa lökringarna i smeten du gjort med mjölk, mjöl och curry. Sedan täck dem med ströbröd.
OBS: Gör gärna en test och prova först för att se att oljan är tillräckligt varm.
6. Fritera i oljan tills de är gyllenbruna, då är de färdiga. Lägg på en tallrik med hushållspapper.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar