lørdag den 13. april 2013

Ed's Tiger Prawn Stew (Swedish)


Antal: 2 - 3 personer

Ingredienser:

450 g tigerräkor, skalade
1 ½ dl grädde
½ dl creme fraiche
4 vitköksklyftor, skalade och pressade
½-1 tsk färsk riven ingefära
1 tsk garam masala
½ tsk chili pulver
7 st torkade curry blad
1 tsk koriander (mald)
5 tsk tikka paste
1 tsk socker
10 st cherry tomater, delade i 4 delar

Arbetsbeskrivning:

1. Skala räkorna.

2. Lägg alla ingredienser i en skål utom räkorna och blanda om ordentligt.

3. När allt är blandat ta i räkorna, rör om så att allt täcks utav den goda såsen.

4. Ställ in i kylskåp och låt marinera mellan 4-6 timmar.

5. Ta ut från kylskåpet, häll upp allt i en kastrull, värm på och låt det små puttra och bli genom varmt.

6. När räkorna fått en rosa färg så är de färdiga. Men ta gärna upp en för att kolla för säkerhetsskull.
Red med maizena för en tjockare konsistens på såsen.

7. Servera tillsammans med kokt basmati ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar