fredag den 12. april 2013
Syrlig äppelmarmelad
Antal: En liten burk
Ingredienser:
ca 450 - 500 g äpple, skalat och delat ned i mindre bitar
1 ½ dl strösocker
½ dl vatten
0,25 dl citronsaft
2 st citronskivor
1 kanelstång
50 g tranbär, grovt hackade
1 tsk vaniljsocker
Arbetsbeskrivning:
1. Skala och dela ned äpplena i mindre bitar. Kom ihåg att ta bort kärnhuset.
2. Grovhacka tranbären.
3. Lägg sedan alltsammans i en kastrull med de övriga ingredienserna. Rör om. Koka upp och låt simmra på medelvärme 25 minuter. Blanda om en gång då och då.
4. Ta av från spisen och häll upp i en rengjord glasburk. Förvara i kylskåp.
Hållbarhet ca 2 veckor.
Etiketter:
citron,
edward's recipe page,
edwardsreceptsida,
hittarecept,
kanel,
marmelad,
socker,
syrlig,
tranbär,
vaniljsocker,
äpple
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar