onsdag den 3. april 2013
Marinad till Lamb Chops
Antal: 12 st lamb chops
Personer: 3
Ugn: 125 C grader.
Marinad:
½ dl olivolja
½ dl rapsolja
saft av 1 citron
5 vitlöksklyftor, pressade
½ msk hackad ingefära
1 tsk garam masala
½ tsk kanel (mald)
1 msk timjan kvistar, grovt hackad
2 tsk honung (flytande)
en nypa med chiliflingor, eller ½ hackad röd chili, utan kärnor
Arbetsbeskrivning:
1. Allt blandas samman i en stor skål.
2. Lägg i dina lamb chops och blanda om så att det hela får marinad.
3. Marinera i kyl 3-4 timmar, titta till det då och då och blanda om.
4. Innan stekning i ugn så bryn lamb chopsen i en het panna med lite smör på båda sidor.
5. Lägg upp dem på en bakplåt med bakplåtspapper och sprid ut dem, placera en stektermometer i en av chopsen.
6. Innertemperaturen skall vara 57 grader.
7. Ta dem ut ur ugnen, lägg över i ett fat och låt vila i folie ca 5-10 min innan servering.
Tips:
Dessa passar bra till ugnsbakta rotfrukter, citron cous cous och en god creme med chevre ost, äpple & rödlök.
Etiketter:
chiliflingor,
chops,
citron,
edward's recipe page,
garam masala,
hittarecept,
honung,
ingefära,
kanel,
lamb,
marinad,
timjan,
vitlöksklyftor
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar