onsdag den 3. april 2013

Marinad till Lamb Chops


Antal: 12 st lamb chops

Personer: 3

Ugn: 125 C grader.

Marinad:

½ dl olivolja
½ dl rapsolja
saft av 1 citron
5 vitlöksklyftor, pressade
½ msk hackad ingefära
1 tsk garam masala
½ tsk kanel (mald)
1 msk timjan kvistar, grovt hackad
2 tsk honung (flytande)
en nypa med chiliflingor, eller ½ hackad röd chili, utan kärnor

Arbetsbeskrivning:

1. Allt blandas samman i en stor skål.

2. Lägg i dina lamb chops och blanda om så att det hela får marinad.

3. Marinera i kyl 3-4 timmar, titta till det då och då och blanda om.

4. Innan stekning i ugn så bryn lamb chopsen i en het panna med lite smör på båda sidor.

5. Lägg upp dem på en bakplåt med bakplåtspapper och sprid ut dem, placera en stektermometer i en av chopsen.

6. Innertemperaturen skall vara 57 grader.

7. Ta dem ut ur ugnen, lägg över i ett fat och låt vila i folie ca 5-10 min innan servering.

Tips:

Dessa passar bra till ugnsbakta rotfrukter, citron cous cous och en god creme med chevre ost, äpple & rödlök.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar