Som ni alla vet så försvinner lite utav det sunda när man gör iste med hänsyn till att man tar i socker, men det är nödvändigt för annars blir det inte gott. Och med ca 1 dl socker på 1½ liter vatten tycker jag inte det gör något. Här jag jag gjort iste på grönt te med smak av jordgubb som jag hittade på lösvikt i tehandeln. Detta är enormt gott och förfriskande till varma dagar ute i solen, och detta ger inte en besk eftersmak.
Ingredienser:
1 ½ liter vatten (15 dl), kokande
5 tsk grönt te med jordgubb, på lösvikt
0,75 dl socker
0,25 dl citronsaft (från pressad citron)
Arbetsbeskrivning:
1. Mät upp teet och lägg i en skål.
2. Häll på 1 ½ liter kokande vatten. Låt stå och dra 4 min. Rör snabbt runt en gång innan bladen silas av.
3. Ta fram en ny bunke och sila av tebladen.
4. Ta nu i sockret och citronsaften. Blanda runt så att det löses upp ordentligt.
5. Häll upp i en stor kanna, ställ in i kylskåpet intill det har svalnat till.
6. Vid servering, häll upp i fina glas och lägg i några isbitar, häll på teet och toppa med några mynta blad och nu redo för att avnjutas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar