Sunda och hälsosamma godbitar för våra fyrbenta vänner.
Ugn: 175°C
Tid i ugn: 25 min
Antal: ca 53 st
Ingredienser:
100 g, persilja med stjälk, finhackad,
100 g, riven morot
(finaste delen på rivjärnet)
1 dl mild, riven
ost
1 ½ msk olivolja
Ca 3 ½ dl
vetemjöl
Ca 2 ¾ dl
grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
Arbetsbeskrivning:
1. Skölj persiljan och låt rinna av ordentligt. Finhacka
den sedan och lägg i en stor skål. Skala och riv moroten, riv osten
och blanda samman dessa ingredienser tillsammans med persiljan och olivoljan.
Ta fram en ny skål och sikta ned vetemjölet, ta i
grahamsmjölet och bakpulvret. Blanda om.
Rör sedan ned detta i morots och persilje blandningen.
Knåda ihop så gott du kan för hand. Tillsätt vattnet lite i taget intill degen
samlar sig.
2. När degen är smidig så kavla ut den på mjölat bakbord
intill den är ca ½ cm i tjocklek. Stick ut i pepparkaksmått eller använd som
jag gjorde ett litet snapsglas - då blir de som små kakor. Lägg dem på en plåt
täckt med bakplåtspapper.
3. Baka dem mitt i ugnen 25 minuter. Låt svalna av
på galler och lägg dem sedan i en plåtburk. Förvara gärna svalt, håller sig upp till en vecka i kylen.
Går bra att frysa in.
Går bra att frysa in.
Original receptet är ifrån Härliga Hund.
Länk: http://harligahund.se/2013/12/17/baka-goda-hundkex/
Ingen kommentarer:
Send en kommentar