mandag den 19. maj 2014

Hundcookies


Sunda och hälsosamma godbitar för våra fyrbenta vänner.

Ugn: 175°C
Tid i ugn: 25 min
Antal: ca 53 st

Ingredienser:

100 g, persilja med stjälk, finhackad,
100 g,  riven morot (finaste delen på rivjärnet)
1 dl mild, riven ost
1 ½ msk olivolja
Ca 3 ½ dl vetemjöl
Ca 2 ¾ dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten

Arbetsbeskrivning:

1. Skölj persiljan och låt rinna av ordentligt. Finhacka den sedan och lägg i en stor skål. Skala och riv moroten, riv osten och blanda samman dessa ingredienser tillsammans med persiljan och olivoljan.
Ta fram en ny skål och sikta ned vetemjölet, ta i grahamsmjölet och bakpulvret. Blanda om.
Rör sedan ned detta i morots och persilje blandningen. Knåda ihop så gott du kan för hand. Tillsätt vattnet lite i taget intill degen samlar sig.


2. När degen är smidig så kavla ut den på mjölat bakbord intill den är ca ½ cm i tjocklek. Stick ut i pepparkaksmått eller använd som jag gjorde ett litet snapsglas - då blir de som små kakor. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.




3. Baka dem mitt i ugnen 25 minuter. Låt svalna av på galler och lägg dem sedan i en plåtburk. Förvara gärna svalt, håller sig upp till en vecka i kylen.
Går bra att frysa in. 



Original receptet är ifrån Härliga Hund.
Länk: http://harligahund.se/2013/12/17/baka-goda-hundkex/



Ingen kommentarer:

Send en kommentar