tirsdag den 27. maj 2014

Rulltårta med hallongrädde


Ugn: 250°C
Tid i ugn: 5 min

Ingredienser:

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
½ tsk mald kardemumma
½ dl mjölk 

Fyllning:

1 ½ dl vispgrädde
1 dl hallonsylt

Arbetsbeskrivning:

1. Vispa ägg och socker pösigt.



2. Sikta ned mjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker och kardemumma  i smeten. Vänd i allt försiktigt så det blandar sig. Vispa inte - då försvinner fluffigheten. Tillsätt till sist mjölken och blanda om. 

3. Bred ut smeten på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper  (30 x 40 cm).



4. Grädda i mitten av ugnen 5 min.



5. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Du kan pensla pappret med kallt vatten så lossnar det enklare. Låt svalna av.




6. Vispa nu grädden i en skål till en ganska fast konsistens (får inte bli grynig - men slät och fin), ta i hallonsylten och blanda om intill allt har mixats ordentligt. Bred nu på den avsvalnade botten.





7. Rulla ihop rulltårtan och se till att skarven ligger nedåt. Strö lite socker över rulltårtan.  Lägg in i kyl ca 30 min innan den skärs upp i bitar med tandad kniv.






Tips:

Går utmärkt att frysa in. Vid servering kan du välja hur upptinad du vill ha den, vid kallare kaka så blir grädden mer som glass.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar