torsdag den 14. februar 2013
Apelsin & Stjärnanis Sorbet
Ingredienser för sockerlagen:
rivet skal av 1 apelsin, (ta inte med det vita)
3½ dl vatten
2½ dl strösocker
2 st stjärnanis
juice av en ½ citron
Arbetsbeskrivning sockerlag:
1. Lägg i alla ingredienser i en kastrull, värm på och låt små koka ca 3-4 minuter. Var noga med så att allt socker löses upp.
2. Häll över i en rostfri skål och låt svalna i kylskåp. Tar ca 2½ -3 timmar. Du kan också sätta den något av tiden i frysen, men var då noga med att röra om när du tar ut den igen.
Ingredienser:
5 stora apelsiner
Arbetsbeskrivning:
1. Pressa ur all juice från apelsinerna. Ta även gärna med lite utav fruktköttet.
2. Placera juice och kött i en blender eller matberedare för att mixa den slät.
3. Ställ juicen i kylskåpet och låt den bli riktigt kall.
4. När sockerlagen och juicen är ordentligt kall så blandas det samman. Kom ihåg att ta bort den hela stjärnanisen.
5. Kör i glassmaskin 40-60 minuter. Ju kallare den är desto snabbare går frysningsprocessen.
6. Lägg i plastburkar och frys gärna ett dygn innan servering. Och före servering så låt den gärna tina 10-15 min i rumstemperatur.
Etiketter:
anis,
apelsin,
citron,
edward's recipe page,
facebook,
glass,
hittarecept,
socker,
sorbet,
stjärnanis,
vatten
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar