torsdag den 14. februar 2013

Apelsin & Stjärnanis Sorbet



Ingredienser för sockerlagen:

rivet skal av 1 apelsin, (ta inte med det vita)
3½ dl vatten
2½ dl strösocker
2 st stjärnanis
juice av en ½ citron

Arbetsbeskrivning sockerlag:

1. Lägg i alla ingredienser i en kastrull, värm på och låt små koka ca 3-4 minuter. Var noga med så att allt socker löses upp.

2. Häll över i en rostfri skål och låt svalna i kylskåp. Tar ca 2½ -3 timmar. Du kan också sätta den något av tiden i frysen, men var då noga med att röra om när du tar ut den igen.

Ingredienser:

5 stora apelsiner

Arbetsbeskrivning:

1. Pressa ur all juice från apelsinerna. Ta även gärna med lite utav fruktköttet.

2. Placera juice och kött i en blender eller matberedare för att mixa den slät.

3. Ställ juicen i kylskåpet och låt den bli riktigt kall.

4. När sockerlagen och juicen är ordentligt kall så blandas det samman. Kom ihåg att ta bort den hela stjärnanisen.

5. Kör i glassmaskin 40-60 minuter. Ju kallare den är desto snabbare går frysningsprocessen.

6. Lägg i plastburkar och frys gärna ett dygn innan servering. Och före servering så låt den gärna tina 10-15 min i rumstemperatur.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar