søndag den 17. februar 2013

Lavendel & Honungs Glass


Antal: 3 personer

Ingredienser:

2 dl grädde
2½ dl mjölk
½ tsk vaniljsocker
1 msk torkad lavendel
1 tsk mald lavendel
1½ msk honung

Vispa poröst:

3 äggulor
½ dl socker

Arbetsbeskrivning:

1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull, och låt sjuda på svag värme i 15 min.
För att få en fin lila färg så färga den gärna.

2. Vispa äggulor och socker poröst. Blanda ned i äggsmeten och värm på intill det börjar tjockna. Kom ihåg att röra om.

3. Sila bort lavendeln.

4. Häll upp allt i en rostfri skål och låt svalna i kylskåp 1½ - 2 timmar.

5. Ta ut från kylskåp och frys ytterligare 40 min i frysen.

6. Ta glassen ur frysen, rör snabbt om och kör i glassmaskin 40-60 min.

7. Frys gärna 6-8 timmar innan användning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar