onsdag den 13. februar 2013
Äppelsorbet med citron, ingefära & kanel
Antal: 4-5 personer
Sockerlag:
2 dl socker
2 dl vatten
1 tsk med honung & kanel på burk
1 tsk med honung & citron på burk
Arbetsbeskrivning för sockerlag:
1. Blanda detta tillsammans i en kastrull och värm på, låt småkoka ca 3 min. Se till så att allt socker blir löst upp. Häll sedan i en rostfri bunke. Låt gärna stå i kyl 2½-3 timmar.
Ingredienser:
760 g äpplen, skalade, urkärnade och delade i små bitar
15 g ingefära, skalad och grovhackad
skal ½ citron
saft ½ citron
1 citron skiva, behåll enbart köttet
1 kanelstång
1 tsk med honung & kanel på burk
1 tsk med honung & citron på burk
Arbetsbeskrivning:
1. Lägg alla ingredienser i en kastrull, värm på och låt små koka/sjuda under några minuter tills äpplena är tillräckligt mjuka för att mosas sönder.
2. Ta bort kanelstången. Häll sedan upp i en matberedare eller mixer och blanda med lite utav sockerlagen för att få en fin och slät puré.
3. Häll upp purén i en skål och ställ i kylen intill den är helt kall.
4. När både lagen och äppelpurén har svalnat så blandas allt ihop.
5. Kör i glassmaskin ca 1 timma.
6. Häll upp i en plastburk, täck med platsfilm och sätt på locket.
7. Frys gärna ett dygn innan användning.
Dekorering:
1 äpple, urkärnat och delat ned i 2-3 mm skivor.
Sätt ugnen på ca 100 grader.
Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper, pudra över lite kanel och mald ingefära.
Låt stå i ugnen ca 4-5 timmar. Öppna luckan några gånger för att släppa ut fukten som bildas från äpplena.
Etiketter:
citron,
edward's recipe page,
facebook,
glass,
hittarecept,
honung,
ingefära,
kanel,
kanelstång,
skal,
socker,
sorbet,
vatten,
äppelsorbet,
äpplen
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar