onsdag den 6. februar 2013

Vanilj & Citron Smör

Ingredienser:

250 g grädde
½ citron, rivet skal
¼ tsk citronsaft
¼ tsk vaniljsocker
½ vaniljstång, urskrapad
liten nypa salt

Arbetsbeskrivning:

1. Vispa grädden i en skål tills den blir grynig och alldeles vattnig.
 
 

2. Häll bort vätskan.

3. Tvätta dina egna händer, och samla ihop smöret och spola sedan kallt vatten och knåda smöret så att det tvättas ordentligt. Byt vatten 2-3 gånger. Vattnet skall vara ofärgat och klart när det är färdigt.












4. När vattnet är rent så häll av.  Samla ihop smöret.

5. Riv av det gula skalet från citronen, ta inte med det vita då det ger en besk smak.

6. Dela vaniljstången och ta ur vaniljen, blanda in ordentligt i smöret tillsammans med citronskalet.

7. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om så allt blandas.

Tips:

Smöret kan kryddas efter egen smak, och för en mjukare konsistens så tillsätt lite olja.

Kan förvaras i kylskåp högst två veckor.

Passar bra till matbröd och scones.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar