onsdag den 8. januar 2014

Caesar Tropical Salad




Antal: 4 personer

Ingredienser till dressing:

½ dl majonäs
½ dl creme fraiche
3 st ansjovisfiléer, finhackade
1 vitlöksklyfta,skalad och pressad
1 msk flytande honung
knappt ½ tsk bornholms senap, eller vad ni annars har, gärna en med lite sting i
1 dl finriven parmesanost

Ingredienser Caesar Tropcal Salad:

2 st romansallader
2 st avokados + lite citron
½ granatäpple
1 apelsin
2 burkar med kräftstjärtar (à 330 g)

Arbetsbeskrivning:

1. Ta fram en skål och blanda ihop alla ingredienser till dressingen, finhacka ansjovisen, skala och pressa ned vitlöksklyftan i majonäsen och creme fraichen. Ta i honungen, senap och den finrivna parmesan osten och rör sedan om igen. Häll över i en stor skål där den sedan blandas ihop med salladen.

2. Skär bort ändan på romansalladen och plocka bara sedan av bladen och placera i den stora skålen med dressingen som du precis gjort, rör runt med händerna, var försiktig så du inte bryter av salladsbladen.

3. Halvera 2 st avokados, ta bort kärnorna och dela sedan ned i mindre bitar och placera i en djup tallrik. Ta fram apelsinen, skala och skär ned fruktköttet i klyftor, placera med avokadon och droppa över lite citronsaft. (För att avokadon skall behålla färgen samt att det ger en god syra).

4. Öppna burkarna med kräftstjärtarna, låt rinna av ordentligt i ett durkslag. Under tiden så halverar du ett granatäpple och tar ut alla kärnorna, låt även dem rinna av ordentligt i en sil. Riv sedan ytterligare 1 dl med parmesan ost på den grova sidan av rivjärnet, detta skall användas till dekoration.

5. Ta fram ett stort serveringsfat, placera ut salladsbladen snyggt, ta sedan kräftstjärtarna och lägg dem lite i bladen samt i mitten av fatet. På med nästa lager av de resterande salladsbladen, lägg över avokadon tillsammans med apelsinen, ta sedan granatäpplena och lägg över och lite runt om så att det blir snygg.
Till sist ta den rivna parmesanen och ringla den över mitten.

Servera tillsammans med ett glas vitt och nybakat bröd.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar