mandag den 27. januar 2014

Kardemummakakor med vanilj


Ugn: 175°C
Tid i ugn: 9-11 minuter

Ingredienser:

200 g smör, rumstempererat
1 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 msk mald kardemumma
½ msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Arbetsbeskrivning:

1. Rör ihop smör, socker och sirap poröst. Sikta sedan ned alla övriga ingredienser och knåda ihop för hand till en fin deg. Arbeta den lätt på mjölat bakbord så att den går ihop ordentligt.

2. Rulla sedan ut degen så att den blir ca 40 cm lång. Plasta in och lägg i kylskåp 1 timmas tid.

3. Ta ut degen ur kylen och placera den på ett bakplåtspapper, pensla med ägg och täck sedan rullen med pärlsocker. Dela ned i tunna skivor och lägg över på en plåt med bakplåtspapper, grädda i mitten av ugnen mellan 9-11 minuter.

4. Låt sedan svalna av på ett galler. Placera gärna kakorna i en plåtburk eller frys in.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar