søndag den 6. januar 2013

Svensk / Italienskt ostbröd



Antal:  1 stor rund limpa.

Ugn: 200⁰C

Ingredienser:

50 g jäst

6 dl vatten

½ dl olja eller olivolja (virgin oil)

½ tsk salt

1 msk finhackad dill

1 kg Italienskt durum vetemjöl

175 gram västerbottensost, sveciaost eller cheddarost

 
Arbetsbeskrivning:

1. Fördela jästen i en bunke eller om du använder torrjäst så häll bara i paketet.

2. Värm vattnet till 37 grader och tillsätt oljan, slå det över jästen och rör tillls allt löst sig.

3. Tillsätt salt, dill och mjöl, allt utom 1 dl som spara till utbakningen.

4. Kör i degmaskin 2 min tills den är slät och jäs sedan under bakduk eller plastfilm 45 min.

5. Forma till ett runt bröd och lägg på plåt med bakplåtspapper, jäs ytterliggare 45 min under bakduk eller plastfilm.

6. Medans det jäser så förbered osten och skär den i stavar.

7. Pensla degen lätt med vatten och tryck sedan ned oststavarna i degen och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 40-45 min.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar